سخـن دوم

0
145
شراره کدخدازاده- سردبیر ماهنامه اخبار صنعت چرم و کفش
شراره کدخدازاده- سردبیر ماهنامه اخبار صنعت چرم و کفش

آبان

آبان ، زیباترین ماه از فصل پاییز و غم انگیزترین ماه سال است. نوشتن در این ماه بسیار دشوار است چرا که سرشار از تضادهایی است که فقط خودت می‌دانی برگ‌های سبز به جا مانده از تابستان را انتخاب کنی یا برگ‌های قرمز پاییزی را و این انتخاب‌های آدمیزاد است که از او هابیل می‌سازد یا قابیل.

آبان ماه به سرعت گذشت. بعد از نمایشگاه تهران آماده نمایشگاه مترکس و آیسف می‌شویم.

ما هم راهمان را انتخاب کرده‌ایم و هر سختی که در این مسیر متحمل شویم نتیجه انتخاب خودمان است. شکی نیست که انتخاب آگاهانه، آدمی را به مدارج بالا و در نهایت خودشکوفایی می‌رساند. یکی از این انتخاب‌های آگاهانه که برای هرکس به خصوص در جامعه امروزی ضروری به نظر می‌رسد مطالعه است.
مطالعه موجب می‌شود علاوه بر این که اطلاعات و اندوخته‌های ذهنی اضافه گردد، قدرت تشخیص و تحلیل ذهن انسان نیز تقویت شود. یکی دیگر از فواید مطالعه تقویت حافظه است. برای مثال اگر برای مدتی اشعار زیادی را بخوانید، ذهن شما بلافاصله با خواندن یک شعر آن را در خود جای می‌دهد و شما آن را به سرعت به خاطر می‌سپارید.
این تقویت حافظه در سایر امور زندگی نیز تاثیر گذار است. برای مثال اگر از حافظه تاریخی خوبی برخوردار باشید، می‌توانید از تکرار وقایع، رویدادها یا تصمیمات ناموفق در کار، زندگی یا صنعت جلوگیری کنید یا با بررسی دلایل عدم موفقیت راهکار تازه‌ای را برای رسیدن به اهداف خویش پیدا کنید.
در صنعت چرم و کفش هم بهتر است کمی حافظه تاریخی خودمان را تقویت کنیم. برای مثال سال‌ها پیش قرار بود همایش ملی صنعت کفش هر سال در یک شهر برگزار شود و از تبریز شروع شد. این پروژه از همان سال اول با شکست روبرو شد و پس از آن هر سال هر شهر برای خودش همایش برگزار کرد. امسال نیز همایشی در تبریز برگزار شد که عده‌ای به عنوان همایش ملی از آن یاد کردند.
در مثالی دیگر ایجاد تشکل، اتحادیه، انجمن، کنسرسیوم و …. صادراتی برای صنعت است. تا آنجا که به خاطر دارم و در این بیست و چند سال که در صنعت چرم وکفش فعالیت می‌کنم، هر چند سال یک بار این خبر به گوش می‌رسد و در نهایت تمام این تصمیمات ابتر می‌ماند. از دیگر تصمیمات ناکام مانده ثبت یک روز در تقویم به نام روز ملی کفش بود که باز هم به فراموشی سپرده شد. ده‌ها مورد دیگر هم از این دست می‌توان بر شمرد.
از عمده دلایل این ناکامی‌ها عدم شناخت کافی از ضعف‌ها و توانایی‌های خود و جامعه است و این که بپذیریم اگر من نوعی در مدت چند سال نتوانسته‌ام کاری انجام دهم و در این مدت هیچ اندوخته‌ای از نظر دانش، مهارت تجزیه و تحلیل و … به من اضافه نشده و هیچ سرمایه‌گذاری آموزشی برای خودم انجام نداده‌ام و تفکر و دیدگاهم همان تفکر چند سال پیش است، تا ابد هم وقت داشته باشم کاری را از پیش نخواهم برد.
صنعت و جامعه امروز ما بیش از هر زمان دیگر نیاز به مطالعه و آگاهی دارد و امیدوارم روزی برسد که سرانه مطالعه کتاب در کشور ما به حدی برسد که شرمنده خودمان نباشیم.


شراره کدخدازاده

سردبیر اخبار صنعت چرم و کفش

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید