تخلفات زیست محیطی شهرک چرمشهر تبریز به مراجع قضائی ارجاع شد

0
1412
تخلفات زیست محیطی شهرک چرمشهر تبریز به مراجع قضائی ارجاع شد

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تبریز اعلام کرد: پرونده تخلفاتی زیست محیطی شهرک چرمشهر این کلانشهر که به عنوان بزرگترین شهرک تولید چرم کشور شناخته می‌شود برای تعیین مجازات به مراجع قضائی ارجاع شد.

به گزارش اخبار صنعت چرم و کفش به نقل از نصر، رحمت الله کریم زاده روز یکشنبه در گفت وگویی، اظهار داشت: پیش تر تذکرات زیست محیطی برای چند بار به مدیران این شهرک داده شده است و هم اکنون با تشکیل پرونده مربوطه از مرجع قضائی برای متخلفین از ضوابط زیست محیطی درخواست مجازات شده است.
وی وضعیت زیست محیطی شهرک صنعتی چرمشهر تبریز را نامناسب خواند و افزود: در راستای کنترل آلودگی های محیط زیستی ناشی از فعالیت مغایر با ضوابط تصفیه‌خانه های سه گانه چرمشهر و نیز مدیریت این شهرک صنعتی به دلیل عدم رعایت مقررات زیست محیطی، به مراجع قضایی معرفی شدند.
به گزارش ایرنا، پیشتر سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان‌شرقی بر لزوم ساماندهی زباله‌های چرم شهر تبریز تاکید و اعلام کرده بود: با توجه به اهمیت موضوع و لزوم پیشگیری از جرایم علیه بهداشت عمومی و مخاطرات زیست محیطی، باید تمهیدات لازم برای بی خطرسازی پسماندهای ویژه و صنعتی به خصوص در شهرک صنعتی چرم شهر تبریز که قطب اصلی چرم سازی در کشور است، انجام شود.
احمد موقری گفته بود: در ارتباط با پسماندهای خشک ویژه بیابان های اطراف شهرک صنعتی خصوصی چرم سازان چرمشهر تبریز و همچنین پسآب صنعتی واحدهای چرم سازی، یکی از شرکت‌های فعال در دفع پسماندها موظف شده است تمهیدات لازم برای جمع آوری و دفع و بی خطرسازی پسماند های خشک ویژه را با نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی و با تایید آن مرجع، به عمل آورد.
به گفته وی پسماندهای ویژه به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمی بودن، بیماری زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال، خورندگی و مشابه آن، به مراقبت ویژه نیاز دارند و آن دسته از پسماندهای پزشکی و بخشی از پسماندهای عادی، صنعتی، کشاورزی که نیاز به مدیریت خاص دارند، هم جزو پسماندهای ویژه محسوب می شوند.
ماده ۱۵ قانون مدیریت پسماندها تصریح کرده است که تولیدکنندگان آن دسته از پسماندهایی که دارای یکی از ویژگی های پسماندهای ویژه است، موظفند با بهینه سازی فرآیند و بازیابی، پسماندهای خود را به حداقل برسانند و در مواردی که حدود مجاز در آئین نامه اجرایی این قانون پیش بینی شده است، در حد مجاز نگهدارند.
چرم شهر تبریز در نزدیکی روستای مایان در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال غربی تبریز قرار دارد و ۴۵ درصد صنایع مربوط به چرم سازی ایران را در خود جای داده است.
این شهرک نخستین شهرک صنعتی خصوصی ایران و بزرگ ترین مرکز تولید چرم در کشور است که هم اکنون ۳۶۰ واحد با اشتغال زایی حدود چهار هزار نفر فعالیت دارد و بر اساس اخرین آمارها حدود ۹۰ درصد صادرات چرم کشور از این شهرک انجام می شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید