صنعت چرم؛ صنعت تبدیل زباله صنایع ديگر به کالا

0
195
صنعت چرم؛ صنعت تبدیل زباله دیگر صنایع به کالا

يك فعال صنعت چرم در زنجان معتقد است كه صنعت چرم و تولید محصولات چرمی صنعتی است که می‌تواند زباله صنایع دیگر را به کالا تبدیل کند.

به گزارش اخبار صنعت چرم و کفش به نقل از ایسنا، بر اساس گفته قدیمی‌های بازار زنجان، در ۳ تا ۴ دهه ابتدایی ۱۳۰۰ چرم‌دوزی در زنجان رونق بسیاری داشت؛ به طوری که  در بازار قیصریه، راسته میرزایی، قیصریه کوچک و راسته حجت‌الاسلام بیشتر مغازه‌ها به تولید کفش مشغول بودند ولی حالا بسیاری از این مغازه‌ها تغییر کاربری داده‌اند.

مجتبی تهذیبی از کهنه‌کاران صنعت تولید کفش چرم دست‌دوز توسط ماشین در زنجان است که در کارگاه خود، کارخانه‌ای را جای داده و با ۱۸ نفر کارگر خطوط تولید خود را فعال  و سرپا نگه‌ داشته و به تولید انواع مصنوعات چرمی مشغول است.

تهذیبی می گوید: از آنجایی که چرم همانند پارچه، شکل هندسی مشخصی ندارد، به همین دلیل بنا به نیاز برای حداقل پرتی هنگام برش، دستگاهی که برش را با لیزر انجام می‌داد با همکاری متخصصان بومی استان به دستگاه برش با کاتر (فلش‌کات) تبدیل کردیم؛ چراکه برش با کاتر برای چرم بهتر از برش با لیزر است.

به گفته وی لبه‌های چرم و در نقاطی که روی آن دوخت‌ و دوز انجام می‌گیرد باید نازک‌تر شود. این عمل توسط ماشین لویس انجام می‌شود. چسب‌زنی و لب تا (چکش‌زنی) در مرحله بعد قرار دارد. قسمت‌هایی که روی آن‌ها قرار است دوخته شود پس از لویس کاری توسط چسب روی هم قرار گرفته با چکش‌زنی محکم می‌شود. این امر جهت سهولت و بالا رفتن دقت دوخت، انجام می‌شود.

وی می افزاید: شرکت‌های لایی‌سازی مواد اولیه خود را از ضایعات صنایع بزرگ نساجی تولید می‌کنند. در گذشته لایی مورد استفاده از خارج از کشور توسط تجاری که آشنایی با محصول نداشتند، تامین می‌شد و این ناآگاهی مشکلاتی را برای تولیدکننده به وجود می‌آورد ولی حالا در استان زنجان یک شرکت لایی‌سازی، لایه مورد نیاز را با ضخامت درخواستی تولید می‌کند.

تهذیبی معتقد است که هم ارزش کارهای یدی به در این دوران به آخر خط خود رسیده و او جوانان را علاقه‌مند به کار یدی نمی‌داند.کار فقط پشت میزنشینی نیست، جوانان علاقه‌ای به یادگیری ندارند و همین امر سبب شده که آموزش‌پذیری آنان کم شود. تا زمانی که ارزش کار در جامعه پایین باشد و تولید کاری با شان پایین تلقی شود، اقتصاد بیمار خواهد ماند.

وی صنعت کفش چرم را مصرف‌کننده ضایعات دیگر صنایع عنوان کرده و خاطرنشان می‌کند: ضایعات در صنایع دیگر با فرمولی تبدیل به ماده اولیه صنعت کفش می‌شود و ضایعات تولیدی در این صنعت نیز بسیار کمتر از چیزی است که بتوان تصورش کرد.

در حال حاضر صنعت چرم‌دوزی در زنجان برای کسب درآمد مورد توجه قرار گرفته و هنرمندان این بخش در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های مختلف شرکت می‌کنند. ایده‌های نو در صنعت چرم موجب رونق آن شده است و کارآفرینان زنجانی با تلفیق هنر و اقتصاد، این صنعت را رونق داده‌اند. تولید کیف پول زنانه و مردانه، آئینه جیبی، جا کلیدی، کیف دسته چک، جا کارتی، کوله‌پشتی، کیف کمری و دوشی و کیف دیپلمات، از جمله محصولات تولیدی این صنعت در استان زنجان محسوب می‌شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید