تاریخچه چرم

0
324
کامیون، چرم و روغن در صدر افزایش تولید

تاریخچه چرم جهان

چرم جزء اولین کشفیات و دستاورد کاربردی بشر در طول تاریخ بوده است. اجداد و نیاکان ما از این کشف بزرگ در راستای حفظ خود از پیشامد‌های محیطی و طبیعی استفاده می‌کردند شکار حیوانات وحشی در آن زمان به جهت استفاده از گوشت‌شان برای غذا صورت می‌گرفت در این مطلب مروری بر تاریخچه چرم خواهیم داشت.

این نیاز تکامل پیدا کرد و سپس از پوست حیوانات برای تولید کفش، لباس و چادر جهت اسکان استفاده شد. هم اکنون بیش از ۵۰% چرم جهان صرف تولیدات کفش و ۲۵% آن در تولیدات پوشاک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخچه چرم در جهان به بیش 400 هزار سال پیش برمیگرده  رده پای این کشف عجیب و پرکاربرد را می توان در عصرهای زیر پیدا کرد

  • عصر حجر
  • عصر مفرغ
  • عصر آهن
  • دوران باستان
  • قرون وسطی
  • رنسانس
  • انقلاب صنعتی
  • دوران معاصر

آثار به جا مانده از مصری ها در غارها نشان میدهد که چرم 5000 سال قبل از میلاد کشف شده بود و در آن تمدن استفاده می شد آن ها از چرم استفاده های زیادی از قبیل تولید صندل، لباس، دستکش، سطل، بطری، سایبان برای دفن مرده و تجهیزات نظامی استفاده می‌کردند. و اما تجارت چرم تاریخچه نزدیکتری دارد و برای اولین بار 500سال قبل از میلاد مسیح اجداد و نیاکان یونانی دباغی چرم را آموختند و تجارت چرم را گسترش دادند و تحت تاثیر آن ها رومی ها نیز دست به این کار زدنند و تجارت چرم و دباغی چرم تا به امروز پیش آمده

فروش عمده چرم گاوی با کیفیت عالی

تاریخچه چرم در ایران

به هنر چرم‌سازی سنتی در ایران سراجی می‌گویند، از این هنر در تولید انواع کیف، کفش، کمربند، زیورآلات، زین اسب و حتی تزیین صندوق‌های قدیمی در ایام گذشته استفاده می‌شده و از قدیم به اشخاصی که به این کار مشغول بودند، سراج می گفتند.

در ایران نوشته‌هایی مربوط به پس از حمله مغول، از خواجه رشید الدین، نشان‌گر آنست که تجارت چرم و پوست در ایران پررونق بوده‌است، این اسناد گواه شهرت برخی شهرها مانند تبریز و شیراز در این دوره است. در دوره قاجار، همدان مرکز مهم تولید نوعی چرم، معروف به «چرم همدانی» بوده‌است، که از پوست گوسفند تهیه می‌شد. در سال ۱۲۶۷ از جمله کارهایی که امیر کبیر به نمایشگاهی در لندن فرستاد، پوست بوده‌است. به علاوه در این دوره صادرات پوست و چرم، از اغلب شهرهای ایران به روسیه و عثمانی و هند رونق بسیار داشت. علاوه بر همدان، شهرهای تبریز و اصفهان نیز در تولید و صادرات چرم سهم به‌سزایی داشته‌اند. اولین کارخانه چرم سازی ایران در سال ۱۳۰۸ شمسی در شهر تبریز بنا شد و پس از آن در همدان، تهران و اصفهان نیز کارخانه‌هایی تأسیس شد.

در سال ۱۳۱۱ نخستین کارخانه ماشینی و مدرن چرم سازی در همدان توسط اردشیر یگانگی بنیان گذاشته شد. تاریخ فعالیت واقعی صنعت چرم سازی در ایران را باید از تاریخ فعالیت صنعت چرم در همدان محاسبه کرد. از آن پس این صنعت به تدریج در کشور توسعه یافت به گونه‌ای که تعداد کارخانه‌های چرم سازی از یک کارخانه در سال ۱۳۱۱ به ۲۲ کارخانه در سال ۱۳۲۲ افزایش یافت.

دنیای مد به دنبال مواد طبیعی / کفش‌هایی از برگ موز

چرم وگان و دوستدار محیط زیست

چرم در دنیا به دو صورت دباغی و تولید می شود چرم با مواد کرومی و چرم با مواد گیاهی

در روش نخست (کرومی)، فضاهای بین‌سلولی سطح پوست خام با استفاده از مواد شیمیایی کرومی رنگ‌دهی می‌شود. این روش یکی از شیوه‌های سنتی تولید چرم است و تا سال‌های اخیر، عمده چرم تولیدی جهان با همین روش تولید می‌شد. کروم یک فلز سنگین است که هم به محیط‌ زیست و هم به سلامت انسان آسیب می‌رساند؛ این آسیب‌رسانی سبب شده است طی سال‌های اخیر، دولت‌های کشورهای پیشرفته تولیدکنندگان چرم و محصولات چرمی را به استفاده از مواد گیاهی برای تولید چرم و محصولات چرمی تشویق کنند.

امروزه در اروپا و آمریکا نه تنها استفاده از این روش ممنوع شده است، بلکه محصولات چرمی‌ که با چرم‌های کرومی تولیدشده‌اند، اجازه حضور در بازار این کشورها را پیدا نمی‌کنند و عمدتا برای مصرف در کشورهای جهان سوم تولید می‌شوند. این در حالی است که در ایران، در خصوص آسیب‌رسانی و مضرات چرم‌های کرومی اطلاع‌رسانی صحیحی انجام نشده و قانونی نیز برای محدود کردن استفاده از چرم کرومی وجود ندارد.

مزیت های چرم گیاهی نسبت به چرم کرومی

  • زیبای بیشتر
  • مقامت بیشتر
  • بوی بهتر
  • سلامت محور
  • شکل گیری ساده تر
  • کیفیت بهتر

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید